BFF RAMBLINGS: Sihat & Slim dengan GC TEA

14 Sep 2016

Sihat & Slim dengan GC TEA

Holaa..

Sapa peminat green tea kat sini? Kita memang duk amal minum green tea dari dulu ,kunun kan nak naik metabolisme, bakor kalori , bleh turun berat badan. Motif nak kurus kekdahnya kan. Well, dari segi kesihatan pun elok gak, cegah kolestrol, kanser. Selalunya kan green tea ni pahit kan, skrg ni lagi enjoy minum green tea baru lagi sedap : GC Tea.

Sapa tau apakah itu GC Tea? GC Tea = Glukos Cut @ Teh Sekat gula. Teh ni sedap, rasa manis pasal ada stevia.
 
Aku dah minum dari awal tahun, kawan yg kenal kan coz hubby dah nak kena dialysis ,tempat dialysis tu yg suggest minum ni.
 
So far so good, lepas lunch/dinner, wajib minum Gc Tea ni, cam bilas lah segala kalori/gula yg dah makan tu. Lagi best bila timbang berat, berat menten woo...Ada gak review loss in inches.
Bahan2 dalam GC Tea : extra special Daun Gymnema tu yg block molekul gula dlm food. Tu la dipanggil teh sekat gula. Nak lagi cepat efek, kurangkan lah sikit portion makan, kalu sama naik makan tak control, maybe lambat la sket nak turun ke. Cam aku, senang naik kalu sedut teh Tarik hari2. hahah..tak sedar diri betol. Pas tu control air manis2 gula ni, istikomah gc tea, yeah....insyallah berat menten.
 
Lagi khasiat Gc Tea:
 
1) Mengelakkan pengambilan gula berlebihan dalam makanan dan minuman seharian.
 
2) Mengurangkan risiko penyakit dan bahaya diabetes
3) Mengawal tahap glukosa darah
 
4)Membantu mengatasi mengatasi masalah berkaitan usus seperti sembelit
 
5) Mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser
6) Mengatasi stress dan tekanan darah tinggi.
 
Penah bagi kat bos minum masa reading gula dia tinggi. Alhamdullilah lepas 2 hari, test gula balik n dah turun. phew....
 
Well proven kat org diabetes, kolestrol, hyper tension, obese. Dah banyak testimoni.
 
Cara minum :
1. Bancuh 1 uncang Gc Tea dalam 1 jug
2. Minum panas/suam selepas lunch/dinner. Kalau nak minum seharian pun   boleh, tak de hal
3. 1 uncang bole minum 3 kali
 
Further info : Gc Tea dpt kelulusan dari NADI (National Diabetes Institute), KKM & Halal.
 
Kalu nak try, kasi usha2 FC Gc Tea / Insta Gc Tea 
 
Sekotak ada 60 sachet RM150, stok untuk 2 bulan
 
HP :018-3883177 WA 019-2335877
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment

SeVen Hot Ladies Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign