BFF RAMBLINGS

14 Sep 2016

Sihat & Slim dengan GC TEA

Holaa..

Sapa peminat green tea kat sini? Kita memang duk amal minum green tea dari dulu ,kunun kan nak naik metabolisme, bakor kalori , bleh turun berat badan. Motif nak kurus kekdahnya kan. Well, dari segi kesihatan pun elok gak, cegah kolestrol, kanser. Selalunya kan green tea ni pahit kan, skrg ni lagi enjoy minum green tea baru lagi sedap : GC Tea.

Sapa tau apakah itu GC Tea? GC Tea = Glukos Cut @ Teh Sekat gula. Teh ni sedap, rasa manis pasal ada stevia.
 
Aku dah minum dari awal tahun, kawan yg kenal kan coz hubby dah nak kena dialysis ,tempat dialysis tu yg suggest minum ni.
 
So far so good, lepas lunch/dinner, wajib minum Gc Tea ni, cam bilas lah segala kalori/gula yg dah makan tu. Lagi best bila timbang berat, berat menten woo...Ada gak review loss in inches.
Bahan2 dalam GC Tea : extra special Daun Gymnema tu yg block molekul gula dlm food. Tu la dipanggil teh sekat gula. Nak lagi cepat efek, kurangkan lah sikit portion makan, kalu sama naik makan tak control, maybe lambat la sket nak turun ke. Cam aku, senang naik kalu sedut teh Tarik hari2. hahah..tak sedar diri betol. Pas tu control air manis2 gula ni, istikomah gc tea, yeah....insyallah berat menten.
 
Lagi khasiat Gc Tea:
 
1) Mengelakkan pengambilan gula berlebihan dalam makanan dan minuman seharian.
 
2) Mengurangkan risiko penyakit dan bahaya diabetes
3) Mengawal tahap glukosa darah
 
4)Membantu mengatasi mengatasi masalah berkaitan usus seperti sembelit
 
5) Mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser
6) Mengatasi stress dan tekanan darah tinggi.
 
Penah bagi kat bos minum masa reading gula dia tinggi. Alhamdullilah lepas 2 hari, test gula balik n dah turun. phew....
 
Well proven kat org diabetes, kolestrol, hyper tension, obese. Dah banyak testimoni.
 
Cara minum :
1. Bancuh 1 uncang Gc Tea dalam 1 jug
2. Minum panas/suam selepas lunch/dinner. Kalau nak minum seharian pun   boleh, tak de hal
3. 1 uncang bole minum 3 kali
 
Further info : Gc Tea dpt kelulusan dari NADI (National Diabetes Institute), KKM & Halal.
 
Kalu nak try, kasi usha2 FC Gc Tea / Insta Gc Tea 
 
Sekotak ada 60 sachet RM150, stok untuk 2 bulan
 
HP :018-3883177 WA 019-2335877
 
 
 
 
 

27 Aug 2016

Novel - Drama : ARLUNA (Rin Ahmad)

Masih lagi dalam trend terkini, drama adaptasi dari novel. Tak sabar nak nonton drama ARLUNA dari favourite novelist Rin Ahmad.
 
Hero/Heroin : Shahrul Rizwan & Anzalna
 
 
JOHAN ARIFF :Bad boy look, tenungan helang (eagle eye), cool & killer smile.
 
NIA ARLUNA -Cita2 tinggi dalam study & career. Dean's list dalam tangan. Makhluk Tuhan paling seksi & gila air.
 
Singapore:
Insiden di Sands Skypark Pool Singapore : Johan & kawan2 bercuti ke Marina Sands Bay. Nia & the geng datang nak release tension lepas exam. Niat main redah nak terjun ke pool Skypark, tak tahu yg pool tu utk visitors yg duk hotel tu saja. Nia terlanggar Johan & terjatuh dalam pool. Malu terkantoi , Johan offer ke bilik utk Nia keringkan baju. Johan keluar nak belikan baju utk Nia. Nia pulak kuar dari hotel & tinggalkan notes tq saja kt Johan.
 
KL
Nia start practical di JPRA ofis. Pasal kan rambut dia dye karat & rasa tak sesuai imej nak ke ofis, dia decide pakai tudung ,hanya utk ke ofis.
 
Ikut Raziq (bos Nia a.k.a kawan Johan juga) utk lunch meeting. Terpegang lengan Johan nak 'berlakon' mcm pasangan kekasih bila   terserempak dgn Haqeem. Haqeem si ex boyfriend Nia yg kena tangkap basah dgn jiran Nia.
 
Impression Johan pada Nia - hipokrit bila tgk Nia bertudung, padahal di Singapore seksi kemain mengalah minah salleh. Tapi bangga dgn Nia yg tak control ayu. Selamba kopek ketam pakai tangan.
 
Johan start mengayat Nia. Nia play hard nak respon.
 
Nia ke Taman Tasik nak jogging. Johan call nak join. Nia cuak psl dia tak bertudung, pakai cap saja. Ke taman burung ,Jo bagi parrot kat Nia 'I LOVE YOU NIA. BE MINE'. Nia tarik tali tak respon.
 
Kompom sweet scene nih
 
 
Jo bawak ke Traders Hotel utk propose, kalau Nia setuju, campak bunga ke dlm pool. Jo dah frust tak de jwpn, last2 tersengeh bila Nampak bunga dlm pool = proposal accepted!
 
Nia dah habis practical di JPRS ofis, sempena farewell ,Jo hadiahkan pensil kaler brand Luna..Ditambah nya 'AR'kt depan LUNA pada setiap kotak pensil.
 
Dah plan untuk kawin, masing2 ada bachelor's party dgn geng2. Coincident pergi sama tempat. Nia panas hati tgk ex Jo - Fazleen manja2 duk atas riba Jo. Ugut nak cancel wedding, tak jadi bila pikirkan semua dah siap. Nia berubah jadi pendiam, tak byk cakap, jual mahal dgn motif nak Jo hargai dia.
 
Masih bengang dgn Fazleen duk try nak usha Jo. Balas balik kasi Fazleen sentap, tunjuk dia happy dgn Jo.
 
Nia tak bagi tahu psl pregnancy, bengang dpt tau Jo tipu n jupa Fazleen kt belakang. (Fazleen warded di hospital & Jo dtg lawat as kawan).
 
Hana -adik Jo kasi warning kat Fazleen jgn kacau abg & akak ipar dia, kalau tak bocor rahsia kisah dulu berpoya2 dgn laki lain.
 
Nia decide nak separate dgn Jo, tunggu nak face to face dgn Jo. Jo rasa guilty  mintak maaf sungguh2 dia tak sedar dah sakitkan hati Nia dgn layan Fazleen.
Baru confess dia dah pregnant.
 
Berdepan dgn Fazleen, dah tak nak jumpa lansung even psl kerja, hilang job pon Jo tak kisah.
 
Ending : Nia plan nak bersalin water birth kat rumah. Selamat keluar 'JOHANNI ILHAAN'
 
R.E.V.I.E.W
 

*Terawang2 baca kisah JoNia nih. Geng la kita Nia, hantu air..gedik2 hati kalu Nampak air dpn mata. Nikmat wei berendam kat pool, snorkel ke.
 
*Alahai Johan...berduyun2 semut beratur bila start sweet2 romantic ni
 
*Love the caption: "tewas itu taat" ? Si isteri nak ego muncung pun sampai mana leh tahan..harus la taat pd si suami gitu.
 
 
 
 
 
 
 
 


 

SeVen Hot Ladies Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign