Tau ke korang Ghirardelli ada instant brownie mix? Last trip to LA saya discover bendalah ni ,dah le murah takat sekotak USD3 aja. Berkotak2 bawak brownies balik.
Walaupon instant mix, betol tak tipu... sedap okeh. Bila masuk mulut, rasa coklat tu melekat kat dalam. Sekali makan nak lagi..dan lagi..sampai abis se-tray! Takat ni jumpa Hock Choon market @ Ampang ada supply brownies ni. Angkut Walnut, Ultimate Fudge & Chocolate Supreme.
Ada instruction kat kotak. Curah je sepeket brownies mix, add in 1/3 cups vege oil & 1 egg.
Kacau2 sampai sebati dan sedia untuk dibakar.
Kalau nak tambah almond, walnut..sila sila..ikut tuan tanah nak letak apa.
p/s : Masterchef KD, apsal crack hasilnya? Temperature kuat kah? Walaupon tak santek tapi ada rasa...Hehehe.
Harga sekotak RM11, agak mahal kan? Sesekali teringin boleh la nak beli. Boleh la buat standby kat rumah kot ada guest tetiba ketuk pintu umah kan?
~Yz~
Aiseh, terliur bebbbbb! Brownie mmg supposed to have cracks on top..the product of high sugar n high heat..so this is perrrfect.
ReplyDeletePhew...kira menjadik lah ni? yiiihaaaa
ReplyDeleteYatt, kalo gi Hock Choon belikan satu plzzzz...ni instruction tau! Muahaha!
DeleteBaek bosss! Apa flavour mau?
Delete