Friday, 29 March 2013

Nubian Goat's Milk

Another daily consumption nowadays - embekkk milk. Never come across my mind to consider the  goat's milk, maybe because of the 'good smell'. Orang kata hamis bau susu kambing ni.

Thanks to Dazzling Dna yg wat bukak mata nak try. Baru lah celik mata banyak baiknya susu ni, antaranya low fat- sesuai benar sesapa  yg takut weight scale terbalik meter, high calcium - tulang jadi sihat & kuat, lambat lagi la nak pakai gigi palsu .Hehe..boost immunity system, new born baby tak kena jaundice etc.

Bila consistent minum, notice my eczema makin baik. Kalau tak,tangan/ jari ni sensitif sangat, kering, cepat gatal bila kena habuk / kena sabun yg kuat mcm fab. Nak salam dengan org pon dah tak malu, almaklum le, dah licin cantik..

Serasi minum brand Nubian , selain packaging yg cantik, tak bau 'kambing' langsung. Agaknya dah pasturise elok2 & tak de hal nak minum sebotol. Campur milo & quarker oats nak penambah perisa.

Giant ada supply Nubian, tapi mcm chipsmore, kejap apa kejap tak de. So get my supplies at Village Groccer, Giza Mall. RM5 sebotol @200ml.

Special fridge just for Nubian. Supplier hantar once a week & cepat je habis. Pat pat sapa cepat dia dapatt! Sekali borong cukupkan utk 1 week nya supply.

(new packaging in plastic bottle) 

Kalau korang tak jupa Nubian ni jual kat mana, ada home delivery service kat KL, JB & Penang right at your door step. Refer Delivery Hotline for arrangement.

~Yz~

2 comments:

  1. Bila burp bau kambing tak????? Mahal rupanya goat's milk ni eh..

    ReplyDelete
  2. tak la sampai embekkkkkk ko..x de bau apa pong. tgk jenis susu la gak kot. kalu fresh diperah maunya nya pengsan!

    ReplyDelete