teaser...
Bahan:
1 bawang besar (cincang halus)
2 sudu besar olive oil
2 sudu besar olive oil
3 ulas bawang putih (1 dicincang halus & 2 diketuk))
800g mince beef
1 botol Preego sos
Mozarella cheese
Oregano
Lasagna sheet (dicelur dulu kasi lembut)
500ml fresh milk
2 sudu besar gandum
2 sudu besar butter
Caranya:
Masukkan mince beef ke dalam pan (NO minyak okei...just the beef)
Bila air daging dah nak kering, masukkan bawang putih yg diketuk (nak hilangkan bau hanyir daging.
Bila air dah kering betul..put aside & keluarkan bawang putih.
Next.....panaskan olive oil. Tumis bawang besar & bawang putih sampai brownish
Masukkan sos Preego
Campurkan mince beef
Oregano /garam ikut selera
Optional : taburkan mozarella cheese
White Sause:
Cairkan butter (api kasi slow ..kang hangus lak)
Add in gandum & kacau
Buh fresh milk & sambung kacau sampai pekat
Add in garam sikit
Layering dalam bekas:
Susun lasagne sheet dalam bekas
Next layer....
Tabur white sause & sprinkle dgn mozarella cheese
Bake @30-40 mins @ 175C @api atas bawah..
Okei..Siap!!!
Ko celur lasagna tu camne yatt?
ReplyDeleteiskh..malu pulak bila chep nanya nih..#tutupmata
Deletecam celur spagetti..tp 1 piece at a time & kejap jek terus angkat