**1/2 cawan tepung custard
**1/2 tin susu manis
**1 tin susu cair
**2 cawan air
1 kotak jelly (recommend brand Nona)
1 tin fruitcocktail
Swiss Roll (favourite Jam flavour @ Bakers Cottage. so far tu lah yg swiss roll terbaek, lembut & sedapss)
Caranya:
~Potong nipis swiss roll & susun rapat2 dalam bekas
~Tos fruitcocktail & amik air lebihan dalam tin tadi & siram atas swiss toll
~Next..campurkan semua bahan ** & kacau sampai rata
~Adunan dah rata & tepung custard dah tak ketul2, baru letak atas api kecik
~Kacau & kacau...jangan tinggal pegi buat benda lain plak..Kang berketul adunan ni plak.
~Bila dah pekat, tuangkan atas swiss roll tadi
~Taburkan fruitcocktail atas custard
~Layerkan dengan jelly Nona. (Instruction ada kat tepi kotak Jelly : sepeket jelly campur dengan 400ml air suam. Kacau sampai larut)
Test jelly ni dah sejuk baru tuang atas custard. Kalu tuang panas2, custard tu crack
Okeh...siap! Nak lagi besh..sejukkan dalam fridge & keluarkan bila nak makan.
No comments:
Post a Comment